Home  /  Nieuws

Geslaagde Ontbijtsessie "Taken en Verantwoordelijkheden Hiërarchische lijn"

22/03/2019
afbeelding Geslaagde Ontbijtsessie "Taken en Verantwoordelijkheden Hiërarchische lijn"

De sessie "TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN VOOR DE HIERARCHISCHE LIJN" werd op 21 maart opnieuw georganiseerd in de kantoren van SIOS te Drongen.

Meer dan 20 gemotiveerde deelnemers waren aanwezig en keerden nadien enthousiast terug huiswaarts.

Het thema blijft dan ook een hot item, ook recentelijk vernamen we via de media enkele arbeidsongevallen met dodelijke afloop. Het blijft dan ook een uitdaging voor elke werkgever en werknemer om dit thema onder de loep te nemen. Op deze sessie waren behalve meerdere Preventieadviseurs ook mensen uit operationele context aanwezig.

Onze gastspreker Bart kon alweer het publiek boeien met zijn persoonlijk verhaal gekoppeld aan een wetgevend kader en praktische tips uit reële werkcases.

De vraag naar een extra moment werd gesteld en deze zal dan ook plaatsvinden op donderdag 26 september, om 9u te DRONGEN.

Tevens in het najaar zal SIOS een gelijkaardige sessie organiseren voor Leidinggevenden en Supervisors, meer info hierover volgt later

Voor al onze andere opleidingen kan u terecht op ons OPLEIDINGSPORTAAL  

NIEUW - PREVENTIEADVISEUR NIV 3

20/03/2019
afbeelding NIEUW - PREVENTIEADVISEUR NIV 3

Elke onderneming wordt geacht intern te beschikken over een Preventieadviseur, dit in het kader van de veiligheid, gezondheid en welzijn op het werk. De Preventieadviseur heeft daartoe een apart pakket aan taken en verantwoordelijkheden. Zo moet hij/zij op de hoogte zijn van alle wettelijke verplichtingen, dient hij/zij werk te maken van een gezondheidsbeleid en dient er een globaal preventieplan en jaaractieplan opgesteld te worden.

De beste uitleg daartoe krijgt u van experts uit de praktijk aan wie u ook al uw vragen en bemerkingen kwijt kan. Doel is alle inhoud toe te kunnen passen binnen de context en het beleid van uw bedrijf.

Deze opleiding richt zich tot werknemers van bedrijven C en D, dwz preventieadviseurs die niet verplicht zijn tot aanvullende vorming niveau I of II, of leidinggevenden die mee beslissen in de onderneming. Er is geen voorkennis vereist.

Het programma bestaat uit meerdere modules gespreid over 5+1 dagen, er is een proef voorzien.

•Module 1 - Basisreglementering

•Module 2 - Risicoanalyse

•Module 3 - Brandrisico’s

•Module 4 - Medisch toezicht en beroepsziekten

•Module 5 - Arbeidsongevallen

•Module 6 - Ergonomie van de werkposten

•Module 7 - Fysische omgevingsfactoren en chemische agentia

•Module 8 - De rol en taken van de preventieadviseur

•Module 9 - Transport en elektrische risico’s

•Module 10 – Machines

 

Inschrijven kan via onderstaande link. Voor deze opleiding kan u gebruik maken van de KMO-Portefeuille

INSCHRIJVEN VOOR DEZE OPLEIDING

Overige berichten

Een nieuwe aanwinst komt de troepen versterken

05/03/2019
afbeelding Een nieuwe aanwinst komt de troepen versterken

Hij vertoeft nu al eventjes in zijn nieuwe werkhabitat, hij vervoegde het SIOS-team enkele weken terug. Onze nieuwe medewerker Boudewijn ... est arrivé. Als een echte pater familias ontfermt hij zich over onze cursisten, dagelijks weet hij hen te animeren en op hun gemak te stellen. Boudewijn brengt een vat aan enthousiasme mee maar ook de beroepsernst van een zeer goed lesgever. Zelf afkomstig uit de opleidingswereld kent hij de werkvloer als geen ander. Boudewijn dompelt u met 'graagte' in het veiligheidsbad om eruit te komen met een lading kennis en praktijkervaring. Wij zijn verheugd met dit nieuwe teamlid, succes Boudewijn!