Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

EHBO Basisopleiding

Doelgroep

Alle medewerkers die een EHBO-opleiding nodig hebben binnen een bedrijf.

DoelStelling

Initiëren van een bijzonder praktijkgericht en interactief lessenpakket op maat van de klant of doelgroep. Op die manier tot invulling komen van specifieke situaties in het bedrijf.

VOORKENNIS

  • Geschikt voor alle medewerkers, ook voor hulpverleners

Inhoud

  • Levensreddende handelingen
  • De meest voorkomende ongevallen of plotse ziektebeelden
  • Uitgebreid alle technieken inoefenen op professionele reanimatiepoppen
  • Aan de hand van medisch oefenmateriaal wondzorg – en verbandtechnieken inoefenen
  • Alarmeren en opvangen van de hulpdiensten

Opleidingskalender

12/09/’24 – EHBO Basis

Gent (Drongen) – beschikbare plaatsen: 10
Schrijf in Lessenrooster

14/11/’24 – EHBO Basis

Gent (Drongen) – beschikbare plaatsen: 12
Schrijf in Lessenrooster

Veelgestelde vragen

De bestuurder van dit toestel heeft een veiligheidsfunctie. Voor alle veiligheidsfuncties is een opleiding verplicht. Dit is bepaald in KB art. 14.1 van 4/5/1999:

De bestuurder van een gemotoriseerd transportwerktuig moet een aangepaste en een specifieke opleiding krijgen. Een bewijs van bekwaamheid moet kunnen worden voorgelegd onder de vorm van een attest of getuigschrift.

Welk materiaal er moet worden meegebracht door de cursist zelf staat in de mail die wordt verstuurd na inschrijving voor de opleiding.

De certificaten die door SIOS worden uitgereikt zijn vijf jaar geldig. Daarna kan de werknemer een hertraining volgen om terug voor vijf jaar gecertificeerd te zijn.

SIOS is zeer centraal gelegen, vlakbij de E40. Het volledige adres is Booiebos 24, 9031 Drongen. De meeste van de opleidingen van SIOS zullen daar doorgaan, behalve wanneer het uitdrukkelijk anders is aangegeven in de bevestigingsmail na je inschrijving.

SIOS is erkend voor de pijler Opleiding (open opleiding en in-company) op het vlak van logistiek, preventie, veiligheid en welzijn op het werk. Als KMO kan u dus genieten van een voordelig tarief voor het opleiden van uw werknemers.

Een basisopleiding is standaard geschikt voor personen zonder enige voorkennis. Dit wil zeggen dat ze het toestel waarvoor ze dienen gecertificeerd worden helemaal niet kennen.

Een opleiding voor gevorderden is geschikt voor personen die al ervaring hebben, maar nog niet gecertificeerd zijn.

Hertrainingen kunnen worden gevolgd door werknemers die gecertificeerd zijn, maar van wie het certificaat bijna vervalt. Na een succesvolle hertraining is het certificaat terug voor vijf jaar in orde.

Praktische info

Meer info over sios ?