Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

EHBO Voor sportclubs

Doelgroep

  • (Bestuurs)leden van sportclubs, trainers of coaches, die op de club kunnen in aanraking komen met sporters die fysieke inspanningen leveren.

DoelStelling

Wanneer er op de sportclub een ongeval gebeurt waarbij een sporter het bewustzijn verliest zou er steeds iemand moeten in de buurt zijn die precies weet hoe eerste hulp kan worden aangeboden. 

Bij elke sportactiviteit in groep zou iemand moeten aanwezig zijn die in staat is hartmassage toe te dienen en een AED toestel kan gebruiken. Op die manier kunnen levens worden gered.  

VOORKENNIS

Geschikt voor iedereen, er is geen voorkennis nodig

Inhoud

Theorie:

  • Deze opleiding leert je herkennen welk soort ongeval een sporter heeft gehad wanneer die het bewustzijn verliest. Daarnaast wordt er aangeleerd hoe hartmassage kan worden toegepast indien nodig, en hoe je met een AED-toestel levensreddende handelingen kan uitvoeren.

Opleidingskalender

De opleidingen op weekdagen starten om 18u en duren tot 20u, op zaterdag zijn er sessies van 10u tot 12u, 12u30 tot 14u30 en 15u tot 17u. Door in de kalender op ‘lessenrooster’ te klikken zie je de uren waarop de opleiding waar je wil op inschrijven plaatsvindt.

Momenteel zijn er geen data voor deze opleiding beschikbaar. Wij kunnen deze opleiding wellicht wel aanbieden. Indien u geïnteresseerd bent om deze te volgen, gelieve ons te contacteren via dit formulier.

Veelgestelde vragen

Deze opleiding staat open voor iedereen, ook personen die geen ervaring hebben met EHBO.

Je kan inschrijven voor deze opleiding door hierboven in de kalender op ‘schrijf in’ te klikken. Mochten er geen vrije plaatsen meer zijn kan je ons contacteren via de ‘contacteer ons’ knop bovenaan om een oplossing te zoeken.

Praktische info

Meer info over sios ?