Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Erkenningen &
certificaten

De KMO-Portefeuille van de Vlaamse Overheid (link) biedt KMO’s de mogelijkheid om een deel van hun opleiding te laten financieren. Ze zet daarmee in op haar visie rond permanente vorming in Vlaanderen

KMO Portefeuille

De certificatiecommissie heeft SIOS erkend voor de pijler Opleiding (open opleiding en in-company) op het vlak van logistiek, preventie, veiligheid en welzijn op het werk.

Erkenningsnummer: DV.O206025

QFOR

Sios is Q For gecertificeerd op basis van een ProcessScan voor de duur van 04/04/2021 tot en met 04/04/2024.

Bekijk hier het certficaat

Bekijk de tevredenheidsenquête

Bekijk hier de tevredenheidsenquête en bekijk wat onze klanten over SIOS zeggen.

VCA Erkenning

SIOS is BESACC erkend voor de modules IS001 (Heftruck), IS005 (Hoogwerker) en IS011 (Rolbrug)

EHBO Erkenning

EHBO-opleidingen en/of bijscholingen bij SIOS zijn volledig op maat en volgens de behoeften van uw bedrijf. SIOS voorziet in de basisopleiding tot hulpverlener, de jaarlijkse bijscholingen of zeer specifieke en gerichte EHBO-bedrijfstrainingen.

Onze docenten hebben een dringende geneeskundige hulpverleningserkenning van de FOD Volksgezondheid en staan met hun voeten in de praktijk in diverse spoeddiensten en/of MUG-diensten.

Behalve levensreddende handelingen worden de meest voorkomende ongevallen/plotse ziektebeelden besproken en krijgen de deelnemers uitgebreid de kans om alle technieken in te oefenen op professionele reanimatiepoppen. Met ons medisch oefenmateriaal worden wondzorg- en verbandtechnieken ingeoefend. Ook het alarmeren en opvangen van de hulpdiensten maakt deel uit van deze opleiding.

SIOS-EHBO opleidingen zijn bijzonder praktijkgericht, pragmatisch in aanpak en interactief.

SECTORFONDSEN

SIOS is een erkend partner voor verschillende sectorfondsen. Wij kunnen klanten steeds adviseren omtrent financiering en subsidiëring van opleidingen.

De meest courante samenwerkingsverbanden hebben wij met volgende sectoren:

  • Bouw
  • Elektriciteit
  • Groene sector
  • Metaalarbeiders & bedienden
  • Papier en karton
  • Transport en logistiek
  • Uitzendsector
  • Voeding 

Veelgestelde vragen

Er zijn heel wat bedrijven in Vlaanderen die in aanmerking komen voor het gebruik van de KMO-portefeuille. De criteria zijn vastgelegd door de Vlaamse Overheid en vind je terug op de KMOP-website.

De werkgever is wettelijk verplicht om op basis van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) één of een aantal medewerkers op te leiden tot bedrijf-eerste-hulpverlener, dit om gepast te leren/mogen handelen bij een letsel veroorzaakt op/door het werk.

Het label garandeert kwalitatieve voortgang in elke stap van het proces en genereert daardoor snelheid en flexibiliteit naar klanten.