Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

05/10/22 – Dag van de leerkracht

05/10/22 – Dag van de leerkracht

Dat leerkrachten een dag verdienen waarop ze in de bloemetjes worden gezet, is niet meer dan normaal. De jeugd kennis, normen en waarden bijbrengen die hen klaarstoomt voor ‘het echte leven’ is uitermate belangrijk voor het goed functioneren van de maatschappij. Maar ook na het verlaten van de schoolbanken is het van het grootste belang om je te blijven bijscholen, een leven lang leren is dan ook een term die je steeds vaker hoort en die steeds belangrijker wordt. Hieraan dragen de docenten van SIOS dagelijks hun steentje bij.

Welzijn en veiligheid als basiswaarden

Iedere werknemer kan dagelijks worden geconfronteerd met een risicovolle situatie op de werkvloer. Deze situaties kunnen zich zowel voordoen in een productieomgeving, een logistieke omgeving, maar ook op kantoor of onderweg.  Het is van essentieel belang dat je weet hoe je in zo’n situatie moet handelen om er voor te zorgen dat de gevolgen tot een minimum worden beperkt.

De docenten van SIOS dragen welzijn en veiligheid hoog in het vaandel en hanteren de begrippen als basiswaarden tijdens alle opleidingen. Elke dag starten ze dan ook gemotiveerd met een (nieuwe) groep mensen, om hen het belang van veiligheid en welzijn duidelijk te maken. Aan de hand van theorie en praktijkproeven leren ze de deelnemers om geen verkeerde handelingen te stellen en gepast te reageren in elke situatie. Door praktijkvoorbeelden aan te halen uit hun eigen ervaringen zetten ze de deelnemers aan het denken over de mogelijke gevolgen van onveilig gedrag. Leren en sensibiliseren zijn dan ook de ruggengraat van al onze opleidingen.

Docenten in de bloemetjes

Dat de docenten dagelijks met de volle goesting voor de ‘klas’ staan kan dan ook enkel omdat ze gepassioneerd zijn door de materie die ze willen bijbrengen. Of dat nu gaat over veilig werken met hefwerktuigen, elektriciteit, EHBO of een ander thema, in het achterhoofd van de docent speelt altijd mee dat ze mogelijks iemand behoeden voor een arbeidsongeval met ernstige gevolgen.

En daarom willen we op de dag van de leerkracht ook onze docenten in de bloemetjes zetten. Voor hun inzet, gedrevenheid en flexibiliteit. Onze klanten willen we bedanken voor het vertrouwen, en als je één van onze docenten tegenkomt in je bedrijf, weet dan dat zij er zijn om van je werkomgeving een veiligere plaats te maken.