Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Stel uw EHBO opleiding of bijscholing niet uit!

Stel uw EHBO opleiding of bijscholing niet uit!

EHBO na coronaOok tijdens de coronacrisis kunnen we bij SIOS in alle veiligheid EHBO-opleidingen en bijscholingen blijven organiseren. Meer nog, deze periode is het ideaal moment om de EHBO kennis op te frissen. De trainingen zijn er voortaan namelijk specifiek op gericht om iemand in alle veiligheid te kunnen helpen terwijl Covid-19 op de loer ligt.

Aangepast programma

De opleidingen en bijscholingen zijn door onze docenten tijdens de coronacrisis zo aangepast dat ze de cursisten perfect aanleren om adequaat te handelen bij een mogelijke interventie. Om in tijden van Covid-19 mensen veilig en correct bij te staan, moeten namelijk enkele specifieke richtlijnen worden in acht genomen. Deze zijn bij SIOS sinds kort mee opgenomen in de EHBO-opleidingen. Hierdoor weten hulpverleners na de opleiding precies waarmee ze moeten rekening houden en welke procedures moeten worden gevolgd bij een ongeval met gekwetsten.

Extra veiligheidsmaatregelen

EHBO-opleidingen en bijscholingen verlopen volkomen corona-veilig. Er is tijdens de opleiding geen verhoogd risico om in aanraking te komen met Covid-19.

Hiervoor werden enkele extra maatregelen in het leven geroepen. Ze worden bij elke training toegepast.

Zo worden de opleidingen georganiseerd voor groepen met maximum negen cursisten en wordt er tijdens het theoretisch gedeelte steeds een afstand van 1,5 meter tussen de deelnemers gerespecteerd. De praktijkoefeningen verlopen in bubbels van twee personen (steeds dezelfde), en er wordt streng toegezien op het dragen van mondmaskers en handschoenen. Verder worden de lokalen en het lesmateriaal telkens wanneer het nodig is rigoureus ontsmet.

Stel uw opleiding niet uit

De verplichte jaarlijkse EHBO-bijscholing van minstens vier uur mag volgens het KB worden uitgesteld naar het volgend kalenderjaar. Dat volgend kalenderjaar moet dan twee keer vier uur worden gevolgd. Wij adviseren echter om uw geplande opleidingen verder te laten doorgaan. Door het aanleren van de specifieke procedures die gelden tijdens de coronacrisis, verzekert u de veiligheid binnen uw het bedrijf optimaal.