Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Digitale leermodules verhogen uw efficiëntie

Digitale leermodules verhogen uw efficiëntie

Bij SIOS wordt al geruime tijd ingezet op de digitalisering van opleidingen. Het theoretisch gedeelte van de meest populaire opleidingen die bij SIOS in het aanbod zitten, wordt sindsdien aangeboden als Digitale leermodule. De vraag naar deze digitale leermodules werd tijdens de coronacrisis steeds groter. Bedrijven die kennis hebben gemaakt met de digitale oplossingen geven echter aan dat ze deze modules ook na Covid-19 zullen blijven gebruiken, en dat heeft zo zijn redenen.

Digitale opleiding

Wat is het?

We bieden momenteel digitale leermodules aan voor het theoretisch gedeelte van de meeste van onze opleidingen intern transport en hoogwerker. Ze bevatten alle theoretische informatie die een bedienaar van een intern transportmiddel nodig heeft om veilig met zo’n toestel te werken. De modules zorgen op een aangename manier van een opfrissing van de kennis. Tijdens het leerproces wordt na elk hoofdstuk getest of de leerstof begrepen is, aan het einde van de module volgt een examen. Wanneer de cursist geslaagd is wordt voor dit theoretisch gedeelte een certificaat opgemaakt. Je kan een demo van een digitale leermodule bekijken op deze pagina.

Wat bent u gewoon?

Als verschillende van uw logistieke medewerkers een hertraining moeten volgen, kan dit tot leiden tot enkele organisatorische kopzorgen. SIOS geeft ook collectieve opleidingen bij u op het bedrijf, maar dan moeten verschillende medewerkers op hetzelfde moment weggehaald worden uit de productieomgeving. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor uw planning.

Ook een opleiding bij SIOS is mogelijk. Dan kunnen de werknemers afzonderlijk, op een door u gekozen tijdstip zowel de theoretische als de praktische hertraining in ons opleidingscentrum in Drongen komen volgen. Uw werknemers moeten dan de verplaatsing maken naar SIOS, de praktijkopleiding wordt in het oefenmagazijn bij SIOS gegeven.

Waarom een digitale leermodule als alternatief?

Digitale leermoduleKiezen voor een digitale theoretische opleiding heeft tegenover voorgaande oplossingen enkele voordelen. Zo kan elke cursist op een door u gekozen tijdstip de opleiding volgen, bij u op het bedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een computer waar de digitale leermodule kan worden gevolgd. Indien mogelijk kan de cursist de opleiding zelfs thuis volgen.

Praktijk in de werkomgeving

Na het slagen voor het digitale theoretische gedeelte van de opleiding, wordt nog een praktijkproef afgenomen. Als een groep werknemers geslaagd is voor het theoretisch gedeelte kan een datum worden afgesproken voor de praktijkproeven. De lesgever zal dan beoordelen of de werknemer de werkzaamheden op een veilige manier uitvoert, laat enkele praktische proeven doen en stuurt bij waar nodig. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat de test wordt afgenomen in de eigen werkomgeving, waardoor de lesgever zeer gericht te werk kan gaan. De praktijkproef zal zich hierdoor heel specifiek richten op de dagelijkse taken die moeten worden uitgevoerd. Voorts verliest de werknemer slechts een minimum aan tijd, waardoor de impact op de planning minimaal is.

Een leermodule op maat

Digitale leermoduleDe digitale leermodules bevatten alle informatie die nodig is om de cursist veilig te leren omgaan met het toestel waarmee moet gewerkt worden. Het kan echter zijn dat op uw bedrijf enkele bedrijfseigen procedures of regels gelden. Deze zijn niet standaard  opgenomen in een digitale leermodule. In dit geval is het mogelijk om een leermodule helemaal aan te passen naar uw wensen. Op uw vraag kan de digitale leermodule worden aangepast of uitgebreid om helemaal te voldoen aan de werkomstandigheden op uw bedrijf.

Indien nodig kunnen we bij SIOS een compleet nieuwe leermodule op maat ontwikkelen om uw werknemers wegwijs te maken in heel specifieke situaties.

Beschikbare digitale modules

Hieronder vind je een lijstje van de digitale leermodules die momenteel standaard beschikbaar zijn:

Heftruck
Reachtruck
Elektrische stapelaar
Elektrische transpallet
Hoogwerker