Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Week van het hart: ken de symptomen van een beroerte.

Week van het hart: ken de symptomen van een beroerte.

De week van 20 tot 25 september 2021, staat in het teken van het hart. De Belgische cardiologische liga wil op die manier aandacht vestigen op cerebrovasculaire accidenten (CVA). Hier krijgen dagelijks gemiddeld 60 Belgen mee te maken.

Leer de symptomen van een beroerte kennen.

Tijdens de week van het hart ligt de focus op het herkennen van een cerebrovasculair accident of een beroerte. Op de website van de cardiologische liga kan je een filmpje bekijken of brochures bestellen waarin de symptomen worden verduidelijkt. Dit en nog veel meer leer je ook tijdens een EHBO opleiding van SIOS.

Waarom een opleiding EHBO?

Tijdens een EHBO opleiding bij SIOS kom je ook te weten wat de symptomen zijn van een beroerte en wordt je praktijkgericht uitgelegd hoe je ze kan herkennen. Daarnaast leer je hoe je dient te reageren als je de tekenen van een beroerte bij jezelf of iemand anders constateert.

Voorts komen tijdens de opleiding nog heel wat andere aspecten van eerste hulp aan bod. Want hoewel het zeker noodzakelijk is om tijdens deze week van het hart de aandacht te bevestigen op beroertes, kan je ook worden aangeleerd hoe je best kan handelen bij andere (levensbedreigende) incidenten.

Week van het hart

Week van het hart

Wat leer je tijdens een opleiding?

Tijdens de tweedaagse basisopleiding wordt je onder meer aangeleerd wat de meest voorkomende ongevallen of plotse ziektebeelden zijn. Je leert deze niet alleen herkennen, maar ook hoe je op de meest efficiënte manier kan reageren.

Verder worden met behulp van poppen reanimatietechnieken aangeleerd en leer je met behulp van medisch oefenmateriaal wondzorg en verbandtechnieken.

Voor bedrijven is het wettelijk verplicht om één of meerdere medewerkers hebben die op de hoogte zijn van EHBO. Maar ook in gezinsverband of in een (sport)vereniging kan het van cruciaal belang zijn dat er iemand weet hoe adequaat moet gehandeld worden bij een incident.

Waar en wanneer ken je een opleding EHBO volgen?

De opleidingen EHBO worden op geregelde tijdstippen georganiseerd bij SIOS zelf, de beschikbaarheden zie je op onze opleidingskalender. Voor bedrijven is het ook mogelijk om een In-company opleiding te organiseren die gegeven wordt op het bedrijf. Deze opleidingen worden geheel aangepast aan specifieke situaties die zich binnen het bedrijf kunnen voordoen.