Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Veiligheid op het werk: ken je verantwoordelijkheden

Veiligheid op het werk: ken je verantwoordelijkheden

Een hogere functie in de logistieke sector, brengt een heel aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Als leidinggevende moet je je er dan ook van bewust zijn wat die verantwoordelijkheden precies inhouden, en je ervan vergewissen dat je het wetgevend kader kent dat van toepassing is op je jobinhoud.

Taken en verantwoordelijkheden van de hiërarchische lijn

Tijdens een ontbijtsessie bij SIOS, brengt onze gastspreker zijn verhaal waarbij hij als teamleader werd geconfronteerd met een dodelijk arbeidsongeval. Je wordt als deelnemer meegenomen naar die zwarte dag in het leven van onze gastspreker, die zijn ervaringen beschrijft aan de hand van de gebeurtenissen op de dag van het ongeval en in de nasleep ervan.
Tijdens het tweede deel van de opleiding wordt het verhaal gekoppeld aan de wetgeving. In deel 3 wordt je als deelnemer geconfronteerd met sprekende beelden, aangevuld met praktische tips uit reële werkcases.

Bereid je voor en ken de valkuilen

Regelmatig komt er een arbeidsongeval met dodelijke afloop in de media. Uiteraard zijn dit soort ongevallen een drama voor de betrokkenen en de mensen die hij achterlaat. Ook op de leidinggevende of verantwoordelijke heeft zo’n zwaar ongeval een zeer grote impact.
Het is van het allergrootste belang dat zowel werknemer als werkgever goed op de hoogte zijn van alle verantwoordelijkheden. Op die manier kan worden vermeden dat naast de emotionele impact die zo’n ongeval heeft, er ook juridische gevolgen zijn.

Tijdens deze ontbijtsessie willen we deelnemers bewust maken van de taken en verantwoordelijkheden die de job met zich meebrengt. Enkel door je bewust te zijn van je verantwoordelijkheden en je goed voor te bereiden, kunnen mogelijke zware juridische gevolgen na een ongeval worden vermeden.

Praktisch

Deze sessie is vooral bedoeld voor personen die verantwoordelijkheid moeten dragen in een functie met leidinggevend karakter. (Operationele verantwoordelijken, Productie en Logistiek, Afdelingsverantwoordelijken, …). Evenzeer verwelkomen wij alle betrokkenen in een adviserende rol (Preventie, HR, Finance, …)

Deze ontbijtsessie wordt gegeven op 19/10/2021 bij SIOS, start om 9u en duurt tot 12u30. Inschrijven kost €150 en kan je doen via deze link