Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Leer in twee uur hoe je een leven redt!

Leer in twee uur hoe je een leven redt!

Voor amper €50 biedt SIOS een twee uur durende opleiding aan waarin wordt aangeleerd hoe je door hartmassage en het gebruik van een AED-toestel een leven kan redden. Deze opleiding is specifiek gericht op sportclubs.

Inschrijven kan je doen op www.sios.be/ehbo-sportclubs

Dat een opleiding EHBO hard nodig is werd op pijnlijke wijze duidelijk op het Europees kampioenschap voetbal. De Deense topspeler Christian Eriksen viel neer ten gevolge van een hartstilstand, de sportwereld hield de adem in.

De eerste zorgen die hij kreeg aangeboden door zijn teamgenoot Simon Kjaer zorgden er voor dat deze topsporter zijn overlevingskansen gevoelig stegen. Dat hij daarna, binnen de 6 minuten een schok kreeg toegediend met een AED-toestel (defibrillator), maakte dat zijn kans op overleven meer dan 80% bedroeg. De Deense middenvelder kon door dit adequaat optreden na enkele dagen het ziekenhuis verlaten.

Dit soort ongevallen kunnen zich echter bij elke sportclub voordoen tijdens een wedstrijd of een training. Op zo’n moment is het van levensbelang dat iemand in de buurt is die perfect weet hoe de situatie moet worden ingeschat en hoe moet gehandeld worden.

Bij SIOS werkten we een zeer toegankelijke opleiding EHBO uit, helemaal op maat van sportclubs. In deze opleiding, die je kan volgen voor €50 per deelnemer, leer je hoe je bij een ongeval kan herkennen wat er precies aan de hand is. Daarnaast wordt je aangeleerd hoe je indien nodig, op een correcte manier hartmassage kan toedienen, en een AED toestel kan gebruiken.

Tijdens de opleidingen is tevens een demo voorzien van deze AED-toestellen, en zal je de mogelijkheid hebben om zo’n toestel met je sportclub aan te kopen.

Inschrijven voor deze opleiding kan op www.sios.be/ehbo-sportclubs