Booiebos 24, 9031 Gent (Drongen) – 09/220 93 85 – admin@sios.be

Winteropleidingen met een maand verlengd

Winteropleidingen met een maand verlengd

Winteropleidingen met een maand verlengd

De winteropleidingen van bouwunie bieden u als werkgever in de bouwsector de kans om werknemers die door weersomstandigheden tijdelijk werkloos zijn bij te scholen. De winteropleidingen zijn daardoor een goedkope en efficiënte manier om uw werknemers de nodige opleidingen te laten volgen, op een moment dat de werknemer anders niet zou kunnen werken.

winteropleidingen

winteropleidingen

Door de geldende coronamaatregelen heeft de confederatie bouw, samen met RVA beslist om de winteropleidingen met een maand te verlengen. Hierdoor kan u dit seizoen uitzonderlijk genieten van winteropleidingen tot 30 april 2021.  Werknemers in de bouwsector (pc 124), zullen dus ook in april nog opleidingen kunnen volgen die in aanmerking komen als winteropleiding.

De voordelen zijn dat de dag dat de werknemer een opleiding volgt geen loon moet worden betaald omdat hij tijdelijk werkloos is. De arbeiders ontvangen bovenop hun normale uitkering een bijkomende premie van 40 euro per opleidingsdag van Constructiv, zodat zij finaal geen loonverlies lijden. Constructiv komt ook deels tussen in de kost van de opleiding.

Ook SIOS biedt opleidingen aan die in aanmerking komen als winteropleiding. Hieronder vind je een lijst van de opleidingen van SIOS die tot 30 april kunnen worden ingepland als winteropleiding en dus bovenstaande voordelen opleveren. Gelieve bij inschrijving aan te vinken dat je deze opleiding boekt in kader van een winteropleiding.

Je hebt ook de mogelijkheid om een in company opleiding, bij u op het bedrijf te organiseren die in aanmerking komt als winteropleiding. Zo kunnen we verschillende opleidingen grondverzet aanbieden, bv. voor de wiellader, schranklader of graafkraan. Meer info over In Company opleidingen vind je op deze link, of je kan ons hierover per mail contacteren op admin@sios.be

 

 

Foto door Kaboompics .com van Pexels